Mindez annak ellenére, hogy csak pár órát sztrájkolt. Érkeznek a panaszok a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez.

Már nagyjából száz panasz érkezett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez a sztrájk miatt levont bérek ügyében. Volt olyan tanár, akinek 50-60 ezer forinttal kevesebb fizetése érkezett április elején annak ellenére, hogy csupán pár órát sztrájkolt – mondta az RTL Híradónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, Nagy Erzsébet. Aki jelezte, hogy ha kell, egyenként kérik számon a munkáltatókat az ügyben.

Egy, a csatornának nyilatkozó fővárosi tanár állítása szerint néhány óra sztrájk miatt 36 ezer forintot vontak le tőle. „Eredetileg 4 napon szerettem volna sztrájkolni, ebből egyik nap sem teljesen. Kiválasztott órákban, mert én is figyeltem arra, hogy a tanulókat ne érje olyan kellemetlenség, hogy teljesen elmaradnak az óráik” – mondta, és azt is hozzátette, hogy hiába jelezte előre a mindössze pár órás sztrájk igényét a munkáltatójának, 3 teljes napi bért vontak le tőle.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy a sztrájkban részt vevők esetében a havi munkabérhez arányosítva, a tényleges munkabeszüntetés mértékének megfelelően határozzák meg a levonás összegét. A PDSZ-nél viszont azt mondják, egyfolytában csörög a telefonjuk, mióta a pedagógusok elkezdték megkapni a sztrájk idejére eső fizetésüket.

Forrás: nyugat.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!