A mai napon országszerte várhatók kiállások a sztrájkoló pedagógusok mellett. Budapesten 9:30-kor a város 3 pontjáról, a Fővám térről, a Hősök teréről és a Széll Kálmán térről indul a diákönkormányzatok menete, amelyhez 23 gimnázium csatlakozott. A diákok a Bazilikánál egyesülnek, majd délben csatlakoznak egy másik diáktüntetéshez a Kossuth téren, ahol beszédek fognak elhangzani.

Délután 15:30-tól szintén Budapesten, az EMMI épülete előtt tüntetnek pedagógushallgatók.

Pedagógushallgatókként a közoktatás jelenlegi diszfunkcionalitása, a tanári pályával járó egzisztenciális és szakmai bizonytalanságok miatt még a pályára lépés előtt bennünk is felmerül a kérdés: „Ki fog holnap tanítani?”. Kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk leendő kollégáinkat abban a küzdelemben, amelyet a pedagógusszakma sorsáért, azaz a mi jövőnkért is vívnak

– olvasható az esemény leírásában. A budapesti tüntetésekről élőben jelentkezünk majd.

Emellett Székesfehérváron 15 órátólSzegeden 16 órától várják a diákokat, hallgatókat, és arra buzdítják őket, ne menjenek ma iskolába, ezzel is kiállva tanáraikért. Pilisborosjenőn szülők szerveznek flashmobot a helyi iskola elé, Pécsen pedig egész napos programmal várják helyi civil szervezetek a hiányzással szolidaritásukat kifejező diákokat.

Hódpress cikke szerint az ellenzék szervezésében vonuló tüntetés is várható vidéken: az ellenzéki tömörülés szerdán reggel 7:15-kor Mindszenten, a Szabadság téren kezdi a tanárok melletti demonstratív kiállást, 9 órától Szentesen a Szent Imre herceg után, 10 órától a csongrádi Piroska János téren, majd 11:30-tól Kisteleken, délután pedig Sándorfalván és Ópusztaszeren folytatódik a tiltakozó megmozdulás.

Mivel a sztrájk határozatlan idejű, a következő napokra is akad program. Március 17-én csütörtökön 9:30-tól civil szervezetek tartanak egész nap workshopokat a CEU-n. Március 18-án pénteken 11 órától pedig a Kossuth téren szimbolikus tanítási napon vehetnek részt a diákok, amíg a tanáraik a sztrájk szabályainak megfelelően az iskolában lesznek.

Szombaton pedig a tanárszakszervezetek hívnak utcára mindenkit egy nagy kockásinges találkozóra.

A megmozdulásokat ezen a folyamatosan frissülő interaktív térképen érdemes figyelni.

 

Forrás: Mérce

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!