A Mozdonyvezetők Szakszervezete eláll a március 10-től tervezett sztrájk megtartásától az orosz-ukrán háborús helyzetre, a háborús menekültek növekvő számára tekintettel, és a humanitárius célú segítségnyújtás érdekében – közölte a szakszervezet szerdán az MTI-vel.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete március elejére határozatlan ideig sztrájkot hirdetett a vasúti személy- és áruszállítás területen, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset-veszteségük kompenzálására. A céljuk az lenne, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteségüket a munkáltató kompenzálja. Most a háborús helyzetre hivatkozva elhalasztották az akciót.

A vasúttársaság szerdai közleményben üdvözölte a Mozdonyvezetők Szakszervezetének döntését, és hangsúlyozta, a mostani helyzetben kiemelten fontos, hogy az ország kiszámítható és biztonságos közlekedési szolgáltatásokra támaszkodjon, ezen belül is a vasúti személy- és áruszállítás folyamatosan, gördülékenyen biztosított legyen – írja a 24.hu.

 

Forrás: Klubrádió

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!