Spontán tüntetésre gyűlt össze szerda reggel Budapesten a pedagógusok - írja a Népszava.

Az Egyetem térre hozzávetőlegesen 150-200 tanár és szimpatizáns szülők ment el tiltakozni az Orbán-kormány sztrájkot tiltó rendelete miatt, egy nappal azután, hogy a két szakszervezet, a PSZ és a PDSZ az Alkotmánybírósághoz fordult az ügyben.Hat ismert budapesti gimnázium tanári kara képviseltette magát a demonstráción, az ELTE-s Radnóti Miklós, Apáczai Apáczai Csere János, Trefort Ágoston  Gimnázium, illetve a Bárczi Gusztáv Gyakorlóiskola, a Fazekas Mihály Gimnázium és a Madách Imre Gimnázium. 

A ma osztálya a holnap országa

– szerepelt az egyik transzparensen. Úgy tudni, az ELTE ÁJK vezetése nem akarta, hogy a kar Egyetem téri épülete szerepeljen a tüntetésről készült fotókon, amit a csoportkép készítésekor a tanároknak figyelembe kellett venniük.

A Mérce élőben közvetített a demonstrációról.

Mint a Népszava megírta, egyre terjed a polgári engedetlenség, egyre több intézmény tantestületében döntenek úgy a pedagógusok, hogy egynapos munkamegtagadással tiltakoznak az Orbán-kormány február 11-én kiadott rendelete ellen, amely gyakorlatilag meggátolja, hogy valódi és jogszerű sztrájkot szervezhessenek. Kedden már több száz tanár tagadta meg a munkavégzést.

 

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!