Folyamatos az egyeztetés a munkáltatóval, vagyis a MOL-lal, amennyiben nem  lesz megállapodás, akkor március elsején tartja demonstrációját három szakszervezet: az Olajipari Szakszervezet, a MOL Vegyész Szakszervezet és a MOL Bányász Szakszervezet – tájékoztatta ATV Híradót Kovács László, az Olajipari Szakszervezet elnöke. 

A megmozdulás keretein belül félpályás útlezárásra készülnek Százhalombattán a Dunai finomító környéki közutakon a munkavállalók és a szakszervezetek tagjai. Az akciónak igen magas a támogatottsága, a délelőtti órákban kerül megszervezésre.

Az érdekképviseletek már február 15-én jelezték közleményükben, hogy sztrájkbizottságot alakítanak és első lépésként demonstráció szervezését kezdik meg. A szakszervezetek azután szánták rá magukat a lépésre, hogy február elején a bértárgyalásokat a munkáltató megegyezés nélkül lezárta, és egyoldalú végrehajtást jelentett be. Az álláspontok ugyan közeledtek, de a munkáltató a szakszervezetek és a munkavállalók számára nem tudott elfogadható mértékű bérfejlesztést ajánlani. Ez munkavállalóként átlagosan 7 százalékos bérnövekedést jelentett volna, amit a szakszervezetek keveselltek. A szakszervezetek, a munkavállalók az alapbérfejlesztés mértékét alacsonynak tartják, a szétosztás teljes differenciálásával, valamint a karácsonyi jutalom alapbéresítésével sem értenek egyet. 

Forrás: 168 óra