A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezet (PSZ) ma is tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériumával, azonban megegyezni ismét nem tudtak.

A két szakszervezet sztrájkbizottsága a még elégséges szolgáltatásokról tárgyalt a minisztériummal – vagyis arról, hogy mi történik majd az iskolákban a kétórás figyelmeztető sztrájk idején. Erről a sem a legutóbbi tárgyaláson, sem ma nem sikerült megállapodni.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának tagja azt mondta a tárgyalások után, a sztrájkbizottság részletes ajánlatot tett le az asztalra. Ilyen megállapodásokról korábban - mindenféle előzetes egyeztetés nélkül - tudtak dönteni, azonban most a kormányoldalnak az volt a válasza, hogy ezt még át kell nézniük, időre van szükségük. "Azt látjuk, a kormány továbbra is húzza az időt" - tette hozzá.

A PDSZ választmányi tagja elmondta azt is, hogy a kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a sztrájk alatt a tanárok az órák egy részét tartsák meg. Ezzel azonban a szakszervezetek nem értenek egyet.

Megállapodás most sincs

A szakszervezetek hozzátették, ha szerdán nem tudnak megállapodni a kormánnyal a témában, akkor a bíróság fog ebben a kérdésben dönteni.

Annak érdekében azonban, hogy a január 31-re tervezett sztrájk megvalósulhasson, arra kérnek mindenkit a szakszervezetek, hogy az előkészítést kezdjék el. Az intézményvezetők ugyanis kötelesek tárgyalni a sztrájkbizottságokkal. „A sztrájkban bárki részt vehet, bárki kezdeményezheti, még most sem késő ennek nekiállni” – üzente a tanároknak.

Forrás: eduline.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!