Néhány óra alatt több mint 4300-an írták alá a két nagy pedagógus-szakszervezet petícióját. A PSZ és a PDSZ szerint a szülők, a diákok és a más területen dolgozók így (is) támogathatják a január 31-i sztrájkra készülő pedagógusokat – írja az Eduline.

„A közoktatásban, szakképzésben dolgozók ezekben a napokban szervezik január 31-i első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit – ha a kormány továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a kialakult válsággal – március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követ” – írja a sztrájkot szervező két szakszervezet, a PSZ és a PDSZ. Arra kérik a szülőket, a diákokat, az oktatásban és más területen dolgozókat, hogy aláírásukkal támogassák a sztrájkra készülőket. Szerda reggelig több mint 4300 aláírás érkezett.

"A fizetések a garantált bérminimum szintjén egyensúlyoznak, az oktatásban dolgozók többségének napi megélhetési és lakhatási gondjaik vannak. „A nyomorúságos fizetések mellett az állam a túlórákat sem hajlandó kifizetni. A pályára nincsenek új belépők: a tragikus feltételek elriasztják a fiatalokat attól, hogy ezt a hivatást válasszák. Eljutottunk oda, hogy ma már képesítés nélkülieket toboroznak tanítani az állami iskolák” – adnak helyzetjelentést az oktatásról.

A petíciót itt lehet megnézni.

Forrás: eduline.hu