Hétfőn kezdik a szervezést a pedagógus szakszervezetek a január 31-i figyelmeztető sztrájkra. A szülőket arra kérik, aznap csak 10 órára vigyék az iskolába a gyerekeket. A Magyar Szakszervezeti Szövetség autós demonstrációval áll majd ki mellettük.

Kezdjetek el készülni, a figyelmeztető sztrájkot megtartjuk, amennyiben ezt jogszerű keretek között tudjuk megtenni

– figyelmeztette a pedagógusokat a Facebookon Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke a január 12-i, a kormány képviselőjével folytatott sikertelen tárgyalás után. A tanárok továbbra sem tudtak megállapodni a két órás figyelmeztető sztrájk feltételeiről az Emberi Erőforrások Minisztériumával, ezért bírósághoz fordultak.

Hétfőn megkezdik a szervezést is, először a szülőkkel veszik fel a kapcsolatot. Azt szeretnék, ha január 31-én a szülők csak 10 órára vinnék a gyerekeket az iskolába. Azoknak, akik ezt nem tudják vállalni, 8-10 óra közti időre biztosítják a gyerekfelügyeletet – adta hírül az RTL Híradó.

Ugyanakkor a pedagógusok, akiknek a legfőbb törekvésük a bérrendezés, nem maradtak egyedül, a Magyar Szakszervezeti Szövetség szolidaritást vállal velük. Ők autós demonstrációval állnak majd ki a követelések mellett.

Forrás: Hirklikk

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!