A szakszervezetek ragaszkodnak a január 31-re beharangozott munkabeszüntetés megtartásához. 

Szerdán folytatódtak a sztrájktárgyalások a két nagy pedagógus-szakszervezet és a kormányt képviselő Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár között, melynek fő témája ezúttal a január 31-re beharangozott figyelmeztető sztrájk volt.

Egy lépést sem tettünk előre, ugyanis a tegnap megküldött, nagyon pontosan leszabályozott, még elégséges szolgáltatásra vonatkozó javaslatunkat egyelőre nem tárgyalta meg a kormányoldal képviselője. A következő hét végére ígérte a válaszát, amit nem tudunk elfogadni

- értékelte a tárgyalást a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Facebook-oldalán közzétett videóban Szabó Zsuzsa. A szervezet elnöke hozzátette: adnak még egy nap haladékot a kormánynak, és ha ezt követően sem lesz előrelépés, akkor bírósághoz fordulnak.

Az Index beszámolója szerint Szabó beszélt arról is, hogy a sikertelen tárgyalás ellenére nem adják fel: a sztrájkra vonatkozó forgatókönyv készen van, és ezt hamarosan a pedagógusok is kézhez kapják.

Kezdjetek el készülni, a január 31-i figyelmeztető sztrájkot megtartjuk – amennyiben ezt jogszerű keretek között tudjuk megtenni. (...) Ilyen munkaterhek mellett nem lehet a pedagógusokat továbbra is éhbérért dolgoztatni, miközben a kötelező oltás miatt a tanárok sorra hagyják el a pályát. Lassan nem lesz szakos tanár, ami most zajlik az iskolákban, aligha nevezhető minőségi oktatásnak

– üzente Szabó.

A pedagógus-szakszervezetek még tavaly ősszel jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítanak az oktatás problémáinak megoldása érdekében. Egyebek mellett a pedagógusokra vonatkozó kötelező oltás visszavonását, bérrendezést és a munkaterhek csökkentését követelik.

Forrás: ATV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!