Megbízható forrásból származó információink szerint közgyűlést hívtak össze csütörtökön délután három órára az ISD Dunaferr részvénytársaság egyik tárgyalójába. A cégnél hónapok óta nincsenek meg a törvényes működés feltételei, azaz nincs annyi vezető tisztségviselő és felügyelőbizottsági tag, amennyit a részvénytársaság alapszabálya előír. De más baj is van a cégnél, miközben az acélipar szárnyal, náluk a termelés 30 százalékon ketyeg. Adósságaik vannak, nincs elfogadott mérlegük – számos oldalról rezeg tehát a léc. A 24.hu cikke.

A cégiratokból kiderül, hogy amikor tavaly ősszel közgyűlést hívtak össze a céges ügyek rendezésére, az egymás után háromszor sem volt határozatképes, mert a szavazati joggal rendelkező részvényesek csak minimális arányban képviseltették magukat. Úgy tudjuk, a csütörtöki közgyűlésen ez elvileg nem lehet akadály, meghatalmazások útján biztosított lehet a határozatképesség.

Fizetés megint részletekben

Kedden ismét levélben közölte a dolgozókkal a volt cégvezető, Tankhilevics Evgeny (aláírása szerint legfőbb általános vezérigazgató-helyettes), hogy a fizetést két részletben kapják majd. A második részletet március 26-ig ígérte, a juttatások egy részét most is visszatartják. Tavaly október óta megy ez a Munka Törvénykönyvét sértő gyakorlat a cégnél.

Úgy tudjuk továbbá, hogy csütörtök reggel két dolgozót nem engedtek be az üzem területére, hogy felvegye a munkát – egyikük egy kirúgott szakszervezeti vezető párja, másikuk korábban a szakszervezet irodájában is dolgozott.

Információink szerint a gyár egy részét lezárták, katasztrófavédelmi gyakorlat címén. Erre rákérdeztünk a gyárnál, várjuk a választ. Az OKF megkeresésünkre azt írta, a katasztrófavédelem úgy tudja, a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók a főépületnél egy kiürítési gyakorlatot készítenek elő, amelyhez a katasztrófavédelem erőit, eszközeit nem veszik igénybe, így a hivatásos tűzoltók nem lesznek jelen és nem vesznek részt ezen az eseményen. Hozzátették, a Dunaferr maga dönt a gyár területén a programok, feladatok szervezéséről.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!