Közleményben tudatta a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága, hogy a Fővárosi Ítélőtábla harmadszor is úgy döntött, jogszerű a sztrájk és a sztrájkolók követelései is azok:

A magyar jog szerint akkor érvényes egy sztrájkkövetelés, ha az a dolgozók gazdasági és szociális körülményeinek fenntartását, javítását célozza. Az SZFE sztrájkjának jogszerűsége mellett tehát azt is kimondta a bíróság, hogy az akadémiai függetlenségért, a művészi és tudományos munka szabadságáért folytatott küzdelem igenis jogszerű, hiszen ezek az értékek alapvetőn határozzák meg mindannyiunk munkakörülményeit. Az Ítélőtábla végzése ellen fellebbezésnek helye nincs. Jogszerű sztrájkunkat jogszerűen folytatjuk

– fogalmaz a közlemény, mely arra is kitér, hogy hatvannégy napja léptek sztrájkba az egyetemi autonómia visszaállításáért, miközben „kínosan ügyelünk az oktatás és a hallgatók jogainak sérthetetlenségére”, ezalatt pedig „sem a munkáltató, sem a fenntartó, sem az alapítói jogokkal rendelkező minisztérium nem teljesíti törvényi kötelezettségét: nem ül le velünk tárgyalni. Ehelyett újra és újra a bíróságon támadja meg a sztrájkot, vitatva annak jogszerűségét.”

Ugyancsak friss hír az SZFE-vel kapcsolatban, hogy Antal Zsolt, az első Orbán-kormány kommunikációs tanácsadója lett az SZFE új intézetvezetője.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!