Az egyetemisták szerint ugyanis az új kancellár megtiltotta a dolgozóknak, hogy beengedjék őket a Színház- és Filmművészeti Egyetem tantermeibe, ráadásul a kollégiumból is ki kellene költözniük – írja a Népszava.

Nem lehet közönyösnek maradni – ezzel indokolta Iványi Gábor az RTL Híradónak azt, hogy az általa vezetett Wesley János Lelkészképző Főiskola kollégiumi férőhelyeket és tantermeket is felajánlott a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárainak. A hallgatók szerint ugyanis az új kancellár megtiltotta a dolgozóknak, hogy beengedjék őket a tantermekbe, ráadásul a kollégiumból is ki kellene költözniük. A diákok azonban maradtak és a tanítás is folyik. A szintén Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség gyűjtést is szervezett a hallgatóknak, amiből most naponta főznek nekik ebédet.

– Ha ebben gyáván hallgatunk, vagy közönyösek maradunk, akkor elmegy mellettünk ez az idő, és nagyszerű, kitűnő emberek esetleg támasz nélkül maradnak

– nyilatkozta a lelkész.

Egyébként már nem csak az SZFE egyik osztálya, hanem a teljes filmes képzés nem tud bejutni a Szentkirályi utcai épületben található tévé stúdió terembe, mivel a kulcsokat – munkáltatói utasításra hivatkozva – nem adták át a dolgozók a hallgatóknak. Hétfőn egy osztályt arra hivatkozva nem engedtek be a dolgozók, hogy elkezdődött az őszi szünet.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!