Rendőrségi ügy lett abból, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói nem engedték be az egyetem Vas utcai épületébe Szarka Gábort, az egyetem frissen kinevezett kancellárját – olvasható a 24.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt közölte, hogy három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt azért, amiért a kancellárt nem engedték be az egyetem épületébe. Hozzátették, a BRFK mindhárom esetben feljelentéskiegészítést rendelt el.

A BRFK lapunk megkeresésére azt is közölte, hogy egy magánszemély további másik négy esetben is bejelentést tett gyülekezési joggal való visszaélés miatt, ezeket pedig szabálysértési feljelentésként értékelték. A rendőrség a négy feljelentésből kettőt elutasított, kettő elbírálása folyamatban van.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szarka azért kísérelt meg bejutni az egyetem épületébe, mert állítása szerint csak ott tudta volna aláírni az intézmény dolgozóinak fizetési papírjait, ám a hallgatók és az SZFE bérszámfejtéssel foglalkozó munkatársai már korábban jelezték, hogy ez szerintük nincs így. A hallgatók felajánlották Szarkának, hogy kihozzák a dokumentumokat az épületből, és azokat aláírhatja az utcán, de a volt ezredes ebbe nem ment bele.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!