Miután megvédték egyetemüket az SZFE diákjai és tanárai, hétfőn ellentámadásba mennek át: az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Palkovics László tárcája előtt fognak tüntetni. A HVG cikke.

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Egyetemünket fenntartó alapítvány alapítói jogainak gyakorlója immáron másfél hónapja nem válaszol követeléseinkre. Ezért hétfő reggel, a munkaidő kezdetén meg szeretnénk mutatni, hogy mennyien állnak az autonóm felsőoktatás mellett“ –  írták a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

A helyszínen a szakma nagyjai fogják felolvasni a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellenálló hallgatóihoz és oktatóihoz eddig beérkezett támogató leveleket. Ott lesz Hernádi Judit, Pintér Béla, Básti Juli, Szabó Győző, Kováts Adél, Alföldi Róbert, Mucsi Zoltán, és még sokan mások.

Péntek este a hallgatók sajtótájékoztatót tartottak a Vas utcában, miután Szarka Gábor kancellár bejelentette, hogy előrébb hozták az őszi szünetet, így aznap estig mindenkinek el kell hagynia az intézmény épületeit. Az egyetemisták közölték: a blokádot megerősítették, és amíg az autonómiát nem garantálják, fenn is tartják.

Késő este azt is bejelentették, hogy az egyetem újabb épületét, a Rákóczi útit is elfoglalták.

Forrás: HVG