Október elsején és másodikán sztrájkolnak az SZFE dolgozói, ezzel tiltakoznak az egyetemi autonómia megszüntetése ellen. Több szakszervezet és intézmény is jelezte, hogy szolidaritási sztrájkot tartanak. A HVG cikke.

Késő éjszakába nyúló fórumon döntöttek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói arról, hogy holnaptól két napos sztrájkba lépnek

- ezt  Forgács Péter rendező, az SZFE sztrájkbizottságának egyik tagja közölte a HVG-vel. Azt még nem tudni pontosan, hányan csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, de úgy tudjuk a munkatársak zöme nem veszi fel  a munkát holnap, azon a napon, amikor lejár az intézmény átszervezése miatt távozó vezetőség felmondási ideje.Több szakszervezet és intézmény is jelezte, hogy szolidaritási sztrájkot tartanak.

Tegnap a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium már leváltotta az egyetem kancellárját. Vonderviszt Lajos helyére a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke, Szarka Gábor ezredes kerüt, akit nem engedtek be a tiltakozó diákok az egyetemre.

Azért szüntetik be a munkát, mert a kormány egyeztetés nélkül alakította át az egyetemet alapítványi intézménnyé, és vonta el az egyetem autonómiáját.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!