A kuratórium ügyvédje írásban felszólította a kancellárt, hogy adjon meghatalmazást a munkáltató nevében az ügyvédi irodának arra, hogy a sztrájkot megtámadhassák a bíróságon – írja a Magyar Narancs.

A sztrájktárgyalás, 4. napjáról adott ki közlemény a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága. Eszerint szombaton a sztrájkbizottság ismét tárgyalt a munkáltatókkal a  sztrájkkövetelésekről. A közlés szerint a kuratórium ügyvédje most sem vett részt a tárgyaláson, viszont írásban felszólította a kancellárt, hogy adjon meghatalmazást a munkáltató nevében az ügyvédi irodának arra, hogy a sztrájkot megtámadhassák a bíróságon.

És bár az egyetem kancellárja megtagadta ezt, válaszképpen a kuratóriumtól kapott felszólítást, melyek értelmében kötelessége aláírni a meghatalmazást.

A kuratóriumnak és a kuratórium felügyelőbizottságának ugyanaz az ügyvédi iroda látja el a képviseletét.

Ez az ügyvédi iroda szólította fel az egyetem kancellárját, hogy adjon meghatalmazást arra, hogy a bíróságon az egyetem munkáltatójának a nevében megtámadhassák a dolgozók  sztrájkját. A kuratórium a kancellár munkáltatója, így végül nem volt választása ebben a helyzetben, alá kellett írnia a meghatalmazást.

Az egyetem sztrájkbizottsága kijelentette:

Szembeszállunk. A jog minden eszközével. Tudjuk és hisszük, hogy a sztrájkunk törvényes, reméljük, hogy jogállamban élünk, tartunk tőle, hogy a puszta megfélemlítés a cél. Állunk elébe a bíróság ítéletének. Listázhatnak és fenyegethetnek minket, a jog és az igazság mellettünk áll.

Forrás: Magyar Narancs

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!