Ha az egyetem dolgozói munkabeszüntetésre kényszerülnek, a pedagógus szakszervezet csatlakozni fog hozzájuk – olvasható a Népszavában.

 A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egyetért a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak sztrájkköveteléseivel

– írta keddi közleményében a PDSZ Országos Választmánya.

A szakszervezet jelezte: ha a Színművészetin zajló tárgyalások nem járnak eredménnyel, és a dolgozók ezért kénytelenek lesznek a sztrájkkal, mint végső nyomásgyakorló eszközzel élni, a PDSZ, a sztrájkjukkal megegyező időpontban – legkorábban szeptember 21-én – 2 órás szolidaritási sztrájkot hirdet.

A szakszervezet a nyilatkozattal egyidőben Orbán Viktor miniszterelnököt is felkérte, hogy hatásköréből következően haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel a szolidaritási sztrájk ideje alatti még elégséges szolgáltatásról lehet egyeztetni.

Mint az elmúlt napokban kiderült, Palkovics László innovációs miniszter a nemzetközi felháborodás hatására sem hívja vissza Vidnyánszky Attilát az SZFE irányításával megbízott alapítványi kuratórium éléről. Vidnyánszky pedig annak ellenére is elindítaná a tanévet a Színművészetin, hogy az egyetemi oktatók sorban jelentik be felmondásukat, a kuratórium teljhatalma ellen tiltakzoó hallgatók pedig elfoglalták a Színművészeti épületét. 

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!