A kormány nem tartja szükségesnek a tárgyalást az önkormányzati dolgozókat képviselő szakszervezettel, így a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által mától szervezett háromnapos munkabeszüntetést sok önkormányzatnál megtartják – olvasható a Népszavában.

 Pintér Sándor az érdekvédők követeléseit tartalmazó korábbi levélre reagálva összefoglalta, hogy ugyan számtalan közfeladatot látnak el az önkormányzatok, ehhez szerinte megkapják a szükséges állami forrásokat és maguk is jelentős tartalékokkal rendelkeznek. A belügyminiszter kifejtette, hogy jelenleg Magyarországon 1284 önkormányzati hivatalban 30 573 köztisztviselő dolgozik, s a települések maguk döntenek a költségvetésükről.

Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy a járvány elleni védekezésben együttműködést várt el tőlük a kormány – folytatódik a szakszervezet elnökének, Boros Péternének címzett levél, amely azzal az üzenettel zárul, hogy járványhelyzetben nincs helye a széthúzásnak, a feszültség fokozásának. Az üzenet nem ért célba, bár a megmozdulást több helyen is csak néhány órás figyelmeztető sztrájk formájában tartják meg. 

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!