Szeptember első hetére hirdettek országos demonstrációt, de a szombathelyi dolgozók nem szállnak be – olvasható a nyugat.hu-n.

 Az augusztus 20-ai hétvégén adott ki közleményt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), melyben szeptember 2. és 4. közöttre önkormányzati sztrájkot hirdetnek az egész országban.

A demonstrációt azzal indokolták, hogy az elmúlt hónapokban a kormány döntései lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatok gazdálkodását és veszélybe sodorták több ezer dolgozó munkáját, biztos megélhetését és jövőjét. A kormányzati elvonások ugyanis súlyosan érintik az önkormányzatok költségvetését és emiatt elbocsátásokra is számítani kell, pedig már így is nagy a munkaerőhiány, ami miatt komoly teher lehet az ügyfelek, a lakosság kiszolgálása.

 Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a követelésük és mi történik majd szeptember első napjaiban, ezt a napokban közli a szakszervezet. Viszont nem kell megijedni, mert a sztrájk nem érinti Szombathelyt.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének működik alapszervezete Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában. A dolgozók körében a sztrájkban való részvételre való felmérés megtörtént, melynek eredményeképpen a hivatali dolgozók 2020. szeptember 2-4. között a sztrájkban nem vesznek részt

– közölte lapunk megkeresésére az önkormányzat.

Forrás: nyugat.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!