Online tart május elsejei felvonulást több szakszervezeti szövetség is közösen. "Mi vagyunk május 1-je! Szolidaritás a válságban is" címmel szervez rendhagyó eseményt a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) valamint számos csatlakozó civil szervezet – írja a toledhallottam.hu.

A rendezvény célja, hogy annak ellenére is megtartsák a hagyományos május elsejei rendezvényeket, hogy jelen pillanatban semmilyen szabadtéri, nagy tömeget megmozgató eseményt nem lehet szervezni. Így tehát online fog megrendezésre kerülni a a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap. Az idei május 1. azért is lesz kiemelten fontos, mert 2020-ban lesz 130 éve annak, hogy az Egyesült Államokban a munkavállalók addig nem látott szervezettségben és tudatosságban sztrájkokkal és tüntetésekkel hívták fel a figyelmet, majd harcolták ki a követeléseiket. A SZEF ifjúsági tagozata  a facebok bejegyzésében "Történelmi pillanatnak" nevezte a jövőheti eseményt, amelyre minél több érdeklődőt várnak, hogy  idén is megmutathassák a dolgozó emberek erejét, és kiállhassanak a jogaikért!

Az online rendezvény helyszíne, vagy pontosabban fogalmazva online platformja a mérce.hu oldal lesz. Itt lehet egészen reggel fél tíztől este hétig végigkövetni a programokat. Az esemény szervezői már a pontos programtervet is ismertették:

9:30-10:00 Zenés gyülekező
10:00-10:15 Szakszervezeti beköszönés, követeléseink ismertetése
10:15-11:00 Virtuális felvonulás, visszatekintés az elmúlt 130 év eseményeire
11:00-12:00 Gyermek és családi foglalkoztató Dániel Andrással és a Kuflikkal
12:00-13:00 Déli filmkavalkád: Miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni?
13:00-14:00 Élethelyzetek a válságban – kisfilm válogatás
14:00-15:15 Munka a járvány idején - webinárium
15:30-16:45 Lakhatási válság és bérlői önszerveződés - webinárium
17:00-18:15 Nők és anyák a válságban - webinárium
18:15-19:00 Virtuális zászlóbontás

​A rendezvényről további információkat a facebook eseményben olvashattok, amelyet ide kattintva érhető el. Mi bízunk benne, hogy minél többen részt vesznek az egyes programokon, és még így is, ilyen nehéz körülmények között is sikeresen fog zajlani az első online május elsejei szakszervezeti felvonulás!

Forrás: toledhallottam.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!