Újabb iskola, ezúttal a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tantestülete fejezte ki tiltakozását a január 31-én közzétett NAT-módosítással kapcsolatban – írja a 444.hu.

Az iskola egyik tanára egy Facebook-posztot tett közzé erről hétfőn. 

Mi, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tantestületének tanárai tiltakozunk a NAT kidolgozási módja, korszerűtlen tartalma és bevezetésének a tanév beosztását és az iskolák működését semmibe vevő ütemezése ellen. Csatlakozunk az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tantestületének véleményéhez és a testületi tiltakozásokat elindító Pécsi Janus Pannonius Gimnázium nyílt levelének aláíróihoz

- írják. Az állásfoglalást a tanárok névsora követi.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hangos tiltakozást váltott ki a pedagógustársadalomban a január 31-én nyilvánosságra hozott módosított Nemzeti Alaptanterv.

Magyar- és történelemtanárok szervezetei után egy pécsi gimnáziumból érkezett az első tantestületi tiltakozás, aztán a miskolci Herman Ottó Gimnázium közölte, hogy társadalmi konzultációt kezdene a NAT-ról. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezésében facebookos akció indult: egyénileg, tiltakozó szelfiket posztolva követelték tanárok az új alaptanterv visszavonását. Legutóbb pedig két, az ország top középiskoláinak számító intézmény: az Apáczai Csere János Gimnázium és az Eötvös József Gimnázium tantestülete fejezte ki tiltakozását.

Forrás: 444.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!