Hiába próbálkoznak, továbbra sem találnak tárgyalópartnert a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő Tüke-busz dolgozói. A sofőrök béremelést szeretnének, mert a fizetésük elmarad az állami tulajdonba került volános kollégáik bérétől. Az egyik szakszervezet sztrájkot tervez, ehhez a sofőrök fele csatlakozna.

Novemberben tudtak utoljára tárgyaló asztalhoz ülni a pécsi helyi járatú buszok vezetői az önkormányzattal, hogy egyezkedjenek az általuk kért 25 százalékos béremelésről. Azóta nem sikerült megállapodni, ezért a szakszervezet felmérést készített egy esetleges munkabeszüntetésről.

Raposa Gábor, a Szolidaritás Autóbusz Szakszervezet alelnöke az ATV Híradójának azt mondta: az aláírásgyűjtés még tart, eddig a gépkocsivezetők mintegy fele biztosította támogatásáról a szakszervezetet egy esetleges sztrájkkal kapcsolatban.

A város vezetését híradónk stábja hiába kereste, így nem tudtuk meg, hogy miért nem ülnek le a sofőrökkel.

Az utasok jó része azt mondta, hogy kényelmetlen lenne, ha leállnának a buszok, de egyetértenek a sofőrökkel, akik szerintük is megérdemelnék a béremelést.

A pécsi városi cég buszsofőrei 25 százalékos béremelést követelnek, mert ezzel közelebb kerülnének a távolsági járatok vezetőinek fizetéséhez. Azt azonban, egyelőre nem tudják, hogy mikor lesz a munkabeszüntetés, de azt mondták, hogy ha továbbra sem állnak velük szóba, akkor leállnak a városban az autóbuszok.

Forrás: atv.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ