Ahogy ígérték, szombat délután a Kossuth téren is felolvasták követeléseiket a szabad oktatásért és magasabb bérekért tüntető pedagógus szakszervezetek – írja a 444.hu.

Nem akarunk túlterhelt pedagógusokat, se túlterhelt gyerekeket!

- mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Csóti Csaba beszédében több tiszteletet kért a pedagógusoknak és a közszférában dolgozóknak.  

A tüntetés végén arra szólították fel a pedagógusokat, hogy ne hagyják magukat. Ne hagyják, hogy hatóság döntsön arról, mikor megy iskolába egy gyerek, ne hagyják, hogy túlterheljék őket és a gyerekeket. "A gyerekeink jövője miatt vagyunk itt. Üzenjük meg a kormánynak, hogy nekünk fontos az oktatás. Ne adjuk fel mindaddig, míg nem teljesítik a követeléseinket" - hangzott el. 

A demonstráción több ezren voltak, végig békés hangulatban telt. Az esemény végefelé fekete esernyőket emeltek fejük fölé a tüntetők, és egyperces néma csenddel jelezték, hogy nekik tényleg fontos az oktatás.

A szakszervezet arra emlékeztetett, egy évvel ezelőtt a megmozdulásokat országos sztrájk követte, és ettől most sem riadnak vissza. 
A legvégére hagyták a bejelentést, miszerint a fekete esernyőnek a továbbiakban is lesz jelentősége. Azt kérték, minden oktatási intézmény rakjon ki egyet egy jól látható helyre, és addig hagyják is ott, míg a kormány nem teljesíti a követeléseiket.

Forrás: 444.hu

 {loadmoduleid 145