Összesen 941 járatot töröl a Lufthansa a légiutas-kísérők sztrájkjának utolsó napján, pénteken, köztük budapestieket is.

A német légitársaság honlapján elérhető információk szerint a törlés közel 111 ezer utast érint, ezúttal is mindhárom bázis (Frankfurt, München, Düsseldorf) járatai érintettek. A munkabeszüntetés továbbra is csak a Lufthansára vonatkozik, a légitársasági csoport többi tagjának járatai (Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Brussels Airlines) menetrend szerint közlekednek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációi szerint törölték mind a négy pénteki frankfurti járatot, a müncheniek közül a reggel 9 órás, illetve a 20.15-ös indul el, mivel azokat a Lufthansa CityLine üzemelteti. A düsseldorfi járatok szintén elindulnak, azokat az Eurowings közlekedteti.

A légiutas-kísérőket tömörítő Ufo szakszervezet múlt pénteken hirdetett egyhetes sztrájkot, amelyet először a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázisra is kiterjesztettek. A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik a szakszervezet és a munkáltató között.