Határidőt adott a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) követeléseik teljesítésére, amelynek ha nem tesznek eleget, országos sztrájkkal indítják a 2020-as évet – írja az eduline.hu.

 A szeptemberi országos diáksztrájk után, januárban jöhet az országos pedagógussztrájk. Ahogyan azt korábban megírtuk,a Pedagógusok Szakszervezete november 22-ig adott határidőt a kormánynak a követeléseik teljesítésére. Amennyiben ez nem sikerül, januárban országos sztrájkot fognak tartani, sok helyen a gyerekekre sem felügyelnek majd

– mondta Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke az ATV Start című műsorában.

 A követeléseik a következők röviden: a pedagógusok, az oktatást segítők, valamint a pályakezdők bérének rendezése, emellett pedig az óraszám maximalizálása. Utóbbit heti 22-ben szeretnék meghatározni

- írják, hozzátéve: az országos sztrájkot párhuzamosan szervezik a pedagógustüntetéssel, ami várhatóan a határidő, november 22-e után lesz.

A követelésekről részletesebben itt olvashattok.

Forrás: eduline.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ