Úgy tudjuk, még kedd reggel is hosszas vita volt az érintettek között, hogy mi a helyes megoldás – írja a Népszava.

Elálltak a tömeges és rendkívüli felmondástól Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei – értesült a Népszava. Erről nyilatkozatot tettek közé.

Mint írták:

A korábbi levelünkben megfogalmazott, 2019. október 1-vel hatályba lépő azonnali hatályú tömeges felmondásunktól egyelőre elállunk. Ennek okai: 1. Kásler Miniszter Úrtól, illetve Csiki Zoltán helyettes államtitkár Úrtól 2019. szeptember 27-én megerősítést és ígéretet kaptunk, hogy a Magyar Traumatológus Társaság és Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen elkészített tervezet a 2019 őszi önkormányzati választások után kormányzati döntés elé kerül és a finanszírozás korrekciójára visszamenőleg, 2019. szeptember 1-jei dátummal sor kerül. 2. Intézetünk orvosai a Magyar Traumatológus Társaság tagjai, így elfogadjuk szakmai szervezetünk álláspontját. Eszerint 2019. október 31-ig haladékot adunk a szükséges kormányzati intézkedések megtételére. Bízunk abban, hogy a minisztériummal közösen elkészített tervezet az ígéreteknek megfelelően kedvező kormányzati elbírálásban részesül. Tevékenységünkkel kizárólag a magasszintű sérült betegellátás biztonságát tartjuk szem előtt. Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.

 Lapunk úgy tudja: még ma reggel is hosszas vita volt az érintettek között, hogy mi a helyes megoldás. Végül a fenti nyilatkozat megfogalmazása mellett döntöttek. A Népszavának az érintettek még a hétvégén is arról beszéltek, hogy az elfogadhatatlan munkakörülmények és bérek miatt tarthatatlan a helyzetük.

 

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ