Újra akcióztak MSZP-s politikusok az esztergomi Suzuki-gyárnál. A cég nem engedi működni a pár hónapja megalakított helyi szakszervezetet, sőt, a megválasztott elnököt azon nyomban kirúgták. Azóta folyik hol a szakszervezetek, hol az ügyben melléjük állt szocialista politikusok részéről a nyomásgyakorlás – eddig hatástalanul – írja a 24.hu.

Ma Komjáthi Imre MSZP-s alelnök (a vele nemrég készült interjúnkat itt olvashatják) és Korózs Lajosparlamenti képviselő át szerette volna adni a cég HR-igazgatójának, illetve bárki más felelős vezetőnek a Munka Törvénykönyvét és az Alaptörvényt.

Pár biztonsági őr állta útjukat. Azzal utasították el kérésüket, mint eddig többször, vagyis hogy Esztergomban nincs felelős vezető, aki átvehetné a dokumentumot, hanem olyan csak Székesfehérváron van. 

Kérték a szocialista politikusok, hogy legalább a portára leadhassák a két anyagot, de a biztonsági őrök ezt sem tették lehetővé.

A politikusok azt ígérték, jövő héten újra akcióznak.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ