A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) bizonyítottnak látja, hogy indokolt volt az őszi akciósorozat bejelentése a 2019. június 13-án tartott tanévzáró sajtótájékoztatón, ugyanis a szakszervezet a Köznevelési Érdekegyeztető Tanács június 20-án tartott ülésén sem kapott érdemi választ követeléseire a kormány képviselőjétől – írja a szakszervezet pénteki közleményében.

 Hozzáteszik: ehelyett arról kaptak tájékoztatást, hogy az őszi jogalkotási időszakra úgynevezett „pedagógus státusztörvény” kidolgozása várható. Az EMMI a kormánytól arra kapott megbízást, hogy szélesebb körben világítsa át az oktatás helyzetét és erre alapozva készítse elő a pedagógus státusztörvény tervezetét az őszi időszakra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a PSZ egyebek között béremelést követel (már idén szeptembertől), a heti óraszámok és a többletterhek csökkentését.

A közleményben az áll: megkezdik a felkészülést a tiltakozó akciók szervezésére.

Forrás: eduline.hu

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ