Újabb nyílt levelet írtak a budaörsi pedagógusok a miniszterelnöknek, ezúttal arról, hogy igenis vegye át az elsőt – olvasható a HVG-ben.

 … Miniszterelnök úr sűrű időbeosztása, valamint a hivatali kötelezettségei nem teszik lehetővé, hogy a levelüket személyesen átvegye

– áll abban a válaszlevélben, amit a budaörsi pedagógusok kaptak a miniszterelnök munkatársaitól. Pedig csak három percet kértek Orbántól bárhol az országban.

A budaörsiek kizártnak tartják, hogy a fenti mondat Orbán személyes válasza.

Meggyőződésünk, ha Ön levelünket olvasta volna, akkor abból tudná, hogy mi – a levelet írók – hazánk jövőjéért, annak felemelkedéséért tenni akaró emberek vagyunk. Másképpen látjuk ugyan a köznevelés, közoktatás jelenlegi helyzetét, mint Ön, de biztosak vagyunk abban, hogy véleményünk – a szakma véleménye – fontos Önnek.

Újabb nyílt levelükben ezért a korábbi kérésüket megismétlik:

Kérjük, hogy ezt az Önnek írt nyílt levelet személyesen vegye át tőlünk! A levél és a támogató aláírások átadására egy kéthetes időintervallumban (május 8-tól május 21-ig) mindössze 3 percet kérünk Öntől. A helyszín bármi lehet, ami Önnek megfelel. Ez azt jelenti, ha ezt hivatalában nem tudja átvenni, az ország bármely pontján, bármilyen rendezvény előtt, után, szünetében készek leszünk átadni.

Mint korábban írtuk, a budaörsi pedagógusok április 9-én nyílt levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amelyben többek között szóvá teszik, hogy a 2011-ben érdemi egyeztetés nélkül, felülről vezérelt átalakítások kudarcot vallottak. Egyben azt követelik, hogy rendezzék a 2013-ben a kormány által beígért pedagógusbéreket, illetve hogy a kudarc utáni újabb oktatási átalakításokba vonják be a szakmát is. A levelet elküldték az ország minden oktatási intézményének, támogató aláírásokat várva.

Forrás: HVG