Európa szinte valamennyi országából érkeztek szakszervezeti tüntetők Brüsszelbe, hogy a közelgő európai választások előtt ismertessék követeléseiket az Európai Szakszervezeti Szövetség programjának megfelelően.

A több tízezer demonstráló között pénteken délelőtt Magyarországról a Schumann téren ott vonultak a menetben a Magyar Szakszervezeti Szövetség támogatásával a VDSZ, valamint a Bányaipari- és a Villamosipari dolgozók szakszervezetének képviselői. A tüntetők szerint a májusban megválasztandó Európai Parlament vagy az adó- és bérverseny, és a szociális dömping zsákutcájába vezeti a közösséget, vagy egy élhetőbb, és jobb foglalkoztatást, munkakörülményeket biztosító hellyé teszi a kontinenst.

Székely Tamás a VDSZ elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, a Magyarországról érkezett tüntetők vezetőjeként  elmondta: a felvonulók a demonstráción nemet mondtak a megszorításokra, a szociális dömpingre, a szélsőjobbra – és igent mondtak a demokráciára, és a társadalmi igazságosságra, igent mondtak a minőségi munkahelyekre és a magasabb bérekre!

Forrás: vdsz.hu