A hét elején közzétett, Orbán Viktornak címzett nyílt levelükre máris rengeteg támogatás és gratuláció érkezett, de kaptak egy komolynak tűnő, fenyegető levelet is – olvasható a HVG-ben.

Közel háromszáz budaörsi oktatási, nevelési intézményben dolgozó írta alá azt a hétfőn közzétett nyílt levelet, amihez várják az ország minden iskolájából, óvodájából, kollégiumából a támogató aláírásokat.

A levélben a pedagógusok és egyéb iskolai dolgozók bérének rendezését, illetve az oktatási átalakításokba való beleszólást követelnek, és azt állítják, hogy az előbbi témában a miniszterelnök megszegte ígéretét. Május elején a levelet és az aláírásokat közvetlenül Orbán Viktornak szeretnék átadni.

A pedagógusok felháborodásának okairól itt olvashatnak bővebben.

Azóta – mint friss közleményükből kiderül – létrehoztak az eseménnyel kapcsolatban egy honlapot, ahonnan minden információ elérhető, illetve letölthető. Ennek ellenére ma az ország összes iskolájába is eljuttatják a levelet.

Mint írják, rengeteg gratulációt kaptak az elmúlt napokban.

Közöttük nagyon sok érkezett külföldről. Sokan megírták, hogy külföldre távozásuk döntő oka a jelenlegi oktatáspolitika volt.

A sok gratuláció mellé becsúszott egy fenyegető levél is – írják. „Annak, hogy valós-e a fenyegetés, vagy őrülttel van dolgunk nem tisztünk eldönteni. Megfontoljuk azt, hogy tegyünk-e feljelentést” – írják. Ennek megpróbálunk utánajárni, ha sikerül megerősíteni, közöljük a valóban fenyegető hangnemű levél tartalmát.

A budaörsi tanárok ezen kívül grafikonnal bizonyítják, hogy mit is értenek azon, hogy a kormány megszegte 2013-as, az iskolai dolgozók bérére vonatkozó ígéretét.

A grafikonon az egyik oszlop a megígért bér, a másikon a valós bér szerepel.

Forrás: HVG