Idáig jutottunk címmel tartott demonstrációt kedden reggel az Alföldvíz szakszervezete Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontnál, miközben a tiltakozással egy időben a cég rendkívüli közgyűlését tartották az épületben – írja a beol.hu.

Miskéri László, a szakszervezet titkára elmondta, a cégnél és az egész ágazatban rendkívül alacsonyak a bérek.

– Az alacsonyabb jövedelmű dolgozók átlagosan bruttó 231 ezer forintot keresnek az Alföldvíznél – fogalmazott a szakszervezeti vezető. – Eközben sok szakember hagyja el a céget, a munkaerőhelyzet olyan irányban változott, hogy a piaci szférában gyorsan találnak maguknak állást.

A szakszervezet tapasztalatai szerint akár naponta 3-4 ember is elmegy az Alföldvíz Zrt.-től.

Miskéri László kitért arra, hogy a mintegy 1200 munkavállalót foglalkoztató cég 927 munkatársa írta alá azt az aláírásgyűjtő ívet, amelyben a jövedelemviszonyok javítását kezdeményezték. Az aláírásokat Bende Flóra szakszervezeti elnök adta át a közgyűlésnek.

Jáger János a szakszervezet ifjúsági tagozatának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az ágazat nem vonzó a fiatalok számára. A céget elhagyók helyére pedig gyakran közmunka-programból kiemelt kollégák érkeznek.

– A bérek csak arra elegendőek, hogy hónapról hónapra éljünk

– hangsúlyozta, majd szólt arról, hogy cég dolgozóinak mintegy fele a garantált bérminimum környékén keres.

Diós Zsolt, a cég PR-irodavezetője hangsúlyozta, tisztában vannak az összágazati problémának számtó gondokkal, és keresik a megoldást.

– A keddi közgyűlés is ennek előkészítését szolgálata, és a legégetőbb problémákat igyekszünk minél előbb orvosolni – fogalmazott.

Forrás: beol.hu