Ha nem sikerül megállapodniuk, rövid, figyelmeztető sztrájk akár néhány napon belül lehet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Már a rövid demonstráció is okozhat járatkésést.

 Sztrájkra készülnek a Liszt Ferenc repülőtéren a reptéri dolgozók az alacsony bérek, a túlfeszített munka, és a rossz munkakörülmények miatt.
 
Csorba Attila elmondta az ATV Start című műsorában, hogy
egy dolgozó 12 óra 45 percet dolgozik, és többször egymás után.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet vezetőjének elmondása szerint ez főleg a jegykezelőkre, a rampa szolgálatra jellemző. A földi kiszolgálásban három cég vesz részt, a vállalat, amely sztrájkra készül 450 főből áll, egy-két fő kivételével mindenki támogatja a demonstrációt – mondta Csorba.

 Több követelésük is van: 15 százalékos béremelést szeretnének, és a munkaidő beosztás javítását, mert még egy hónapra előre sem tudják biztosan, mikor lesz egy szabad hétvégéjük

– sorolta a szakszervezeti vezető, valamint javítani kell a munkaruhák minőségén, és legyen megfelelő, tiszta, jól szellőző pihenőhelyük, mert jelenleg csak egy ideiglenes "konténerváros" áll rendelkezésükre, amely egy zsúfolt, zárt, sötét helyiség – folytatta. Két egymás utáni 12 órás műszak között legfeljebb csak 8 óra pihenőidejük van, ezért követelik a 11 órás pihenőidőt is.

Megjegyezte, hogy a jegykezelőknél egy év alatt a 100 fős osztályon 200 ember lépett ki és lépett be. Szerinte ennek a nagy vándorlásnak oka van.

Csorba arról beszélt, eddig semmire nem jutottak a munkaadóval, pedig előfordult, hogy kiabáltak velük, vagy az asztalt csapkodták, bérfejlesztéssel kapcsolatban még semmilyen ajánlata nem volt a munkaadóknak – tette hozzá.

Ha nem lesz addig eredmény, akkor néhány napon belül lehet a sztrájkra számítani – jelentette ki a szakszervezet vezetője. Rövid, figyelmeztető sztrájkot szeretnének, de így is lehetnek járatkésések.
 
Forrás: atv.hu