Folytatódik a bértárgyalás a Hankook dunaújvárosi gyárában a vezetőség és a sztrájkbizottság között – mondta Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az InfoRádiónak. Hozzátette: a sztrájkoló munkavállalók egysége erősödött az elmúlt napokban.

A Hankook Tire Magyarország Kft.-nél hét napja zajlik a sztrájk, a munkáltató – az együttműködési kötelezettség ellenére – megtagadta a tárgyalásokat – tájékoztatott a szakszervezeti szövetség elnöke. Székely Tamás elmondta:

vasárnap arra kérték a cég vezetését, hogy ma délután üljön le a sztrájkbizottság és a szakszervezet képviselőivel, hogy közösen áttekintsék a korábban benyújtott bérkövetelést.

A követeléscsomagban a legfontosabb intézkedések a fix százalékos béremelés, az öt százalékos műszakpótlék a folyamatos munkarendben dolgozók számára és az éves bónuszkifizetés. Az igények között szerepel még, hogy tekintsék át a különböző lojalitási és értékelési rendszereket. A sztrájk befejezésének feltétele az előbbiek teljesülése.

Az elnök szerint a cég részéről továbbra is igyekeznek nyomást helyezni a sztrájkolókra, de úgy látja,

az egység és a közösség inkább erősödött, mintsem gyengült.

Székely Tamás békét és nyugalmat vár a tárgyalásoktól.

Az elmúlt egy hét és az előtte lévő tárgyalási sorozat napjai nem azt tükrözték a munkáltató részéről, hogy megállapodáskész

– tette hozzá, bízva abban, hogy van megoldás.

Forrás: infostart.hu