A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) csatlakozna a köztisztviselők szakszervezete és a SZEF sztrájkbizottságához. Nagy Erzsébet, a szakszervezet választmányi tagja elmondta: készek bárkivel együttműködni, aki sztrájkot szervez és egyetért a követeléseikkel.

A PDSZ választmánya pénteken döntött arról, hogy bejelenti csatlakozási szándékát a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által létrehozott sztrájkbizottsághoz, és amennyiben a Szakszervezetek Együttműködési Fórumán (SZEF) belül megalakul közszolgálati sztrájkbizottság, e sztrájkbizottsághoz is.

„A PDSZ egyeztetést kezdeményez a sztrájkbizottságokkal a sztrájkkövetelések, valamint a PDSZ sztrájkbizottságának és az MKKSZ, továbbá a Közszolgálati sztrájkbizottság munkájának összehangolásáról” - áll a szakszervezet Facebook-oldalán.

A PDSZ leszögezte: továbbra is fenntartja sztrájkköveteléseit, az általuk létrehozott sztrájkbizottság ragaszkodik a sztrájktörvényben foglalt egyeztetéshez a kormány által már kijelölt képviselőkkel.

Nagy Erzsébet pécsi pedagógus, a PDSZ választmányi tagja elmondta: ők bárkivel együttműködnek, aki sztrájkot szervezne és egyetért a követeléseikkel. Hozzátette: a PDSZ szolidáris a többi, sztrájkra kész szakszervezettel.

Amint azt korábban megírtuk, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megkezdte a szférában dolgozók sztrájkhajlandóságának felmérését, az ezzel kapcsolatos kérdőívet itt lehet kitölteni.

Forrás: pecsistop.hu