A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet is csatlakozik az Akadémiai Dolgozók Fóruma által szervezett keddi tüntetéshez.

Fogjunk össze a tudományért! A Magyar Tudományos Akadémia nemzeti értékünk. Védjük meg közösen!

– olvasható az Akadémiai Dolgozók Fóruma által szervezett keddi demonstráció Facebook-oldalán.

Azt írják, február 12-én kora délután az MTA Elnökségének olyan döntést kell hoznia, amely hosszú időre meghatározhatja a magyar tudományosság jövőjét, „ekkor dől el, hogy az MTA aláveti-e magát a Palkovics-tervnek, ezért kell ezekben az órákban közösen kimutatnunk szolidaritásunkat”.

A tüntetés 13 órától kezdődik, a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal egy-egy könyvet, amely megjeleníti számukra a tudományt – ezzel együtt azt is kérik, hogy hagyják otthon a pártjelvényeket és -zászlókat, a pirotechnikai eszközöket.
A tervek szerint 14:25-től élőláncot vonnak az MTA köré.

A demonstrációt az után hirdették meg, hogy kiderült, a kormány el akarja venni az MTA-hoz tartozó összes kutatóintézetet. A Palkovics László vezette minisztérium terveiről a hvg.hu-n olvashattok.

Egyetemisták is csatlakoznak

A tüntetéshez csatlakozó egyetemisták, főiskolások a CEU Nádor utcai épülete előtt találkoznak, onnan vonulnak át együtt a Magyar Tudományos Akadémiához

– olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Forrás: eduline.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ