Csatlakoztak a ceglédiek is az országos forgalomlassító demonstrációhoz: január 7-én tartották az tiltakozást több mint 40 autóval. A menet rendőri felvezetéssel indult a Mozdony utcai áruház parkolójából 4 órakor és végigvonultak a városon. A megmozduláshoz menet közben is több szimpatizáns csatlakozott, járókelők is hangosan biztatták az autósokat, más lakosok ellenérzésüket fejezték ki és öklüket rázták – írta meg a Ceglédi Panoráma.

A szervezők között több szakszervezeti vezető is van, többek között a Pedagógus Szakszervezettől Kovács Zoltán, egy közlekedési szakszervezettől Magyar Károly, de pártok képviselői is, mint Horváth Gábor, Csuri Károly és Nagy Tamás önkormányzati képviselők, sőt diákok, és egy itt élő csíkszeredai székely magánszemély is.

Horváth Gábor lapunknak a demonstráció után elmondta, folyamatosan tiltakozni fognak: – Hangsúlyoznám, hogy ez párton kívüli rendezvény, összellenzéki összefogás, egyik párt tagjai sem a zászlójuk, vagy logójuk alatt tiltakoznak.  

Minden hétfőn, szerdán és pénteken a Mozdony utcai CBA parkolóban találkozunk 15.45-kor és innen megyünk végig az útvonalon. Elegünk van! Ez a jelszó!

Tiltakozunk a neoliberális multitámogató rabszolgatörvény ellen, a helyi és országos törvényesített korrupció ellen, a kormány egészségügyet, oktatást tönkre tévő politikája ellen! Magam, mint önkormányzati képviselő pedig az Örkényi út minősíthetetlen állapota miatt is tiltakozom! Várjuk sorainkba a céljainkkal szimpatizálókat!

Forrás: Ceglédi Panoráma