2015. október 19-én, azonos kezdéssel, 13.30-kor demonstrációt tart a VASAS Szakszervezeti Szövetség Budapesten, Tatán és Szombathelyen. Három helyszín, de ugyanaz a cél: a dolgozók érdekeinek védelmében, a szakszervezeti szervezkedés szabadságának biztosítása és a munkavállaló ellenes munkáltatói fellépések ellen emelik fel hangjukat. Német tulajdonban lévő cégeket szólítanak fel jogkövető, tisztességes, európai és nemzetközi egyezményeknek megfelelő foglalkoztatásra, a társadalmi és a szakszervezeti érdekek figyelembevételére. 

Tatán a Güntner Kft. előtt demonstrálnak, a munkavállalók kiszolgáltatottsága, túlterheltsége, az elégtelen munkaszervezés miatt - mint ismeretes október 6-án halálos munkabaleset is történt a cégnél. Ezeken túl szakszervezet szervezését felvállaló munkavállaló és annak testvére eltávolítása, valamint a szakszervezet megalakításának akadályozása ellen emelik fel szavukat.

Szombathelyen az AKE Hungary Kft. előtt tüntetnek a munkavállalóknak járó, munkaszerződésben rögzített járandóságok kifizetésének elmaradása és a szakszervezeti tagok megfélemlítése ellen, Budapesten pedig a Német Nagykövetség előtt tartanak sajtótájékoztatót és nyílt levelet adnak át a követség gazdasági referensének.

A helyszínen részletes tájékoztatással szolgálnak a Vasas szakszervezet tagjai.