Széles szakszervezeti összefogással valósul meg december 10-én a végtelenül megalázó rabszolgatörvény elleni tiltakozás. Pécs is csatlakozik, itt félpályás útlezárás lesz, egyelőre, mert keményebb lépések is jöhetnek. Ha egyetértesz a szakszervezetekkel és arra jársz, dudálj egyet! A pecsistop.hu cikke.

 December 10-én 14 és 15 óra között a Nyugati ipari park és Kertváros közötti elkerülő úton félpályás útlezárást tartunk a rabszolgatörvény bevezetése ellen – tudtuk meg Benke Norberttől, a Magyar Szakszervezeti Szövetség baranyai és a Vasas régiós elnökétől.

4 millió munkavállalót érintő törvényváltozást egyéni képviselői indítványban beadni olyan, mintha arcul csapnák a magyar munkavállalókat és azok családjait

– mondta el a szakszervezeti vezető.

Tiszteletlen és példátlan tett, ami megalázza a bérből és fizetésből, napi 8-10-12 órát dolgozó embereket! Mi azt üzenjük: becsüld meg a hazai munkavállalót, mert egyre kevesebb van belőlük! 8 óra alatt akarjuk megkeresni a tisztességes bért, nem túlórával.

A szakszervezetek ezért tiltakozó akcióba lépnek a fővárosban és vidéken is.

10-én Győrben 12-14 óráig, Pécset pedig 14-15 óráig félpályás útlezárásba kezdenek figyelmeztetésképpen Benke Norbert nem titkolta azt sem: ha a nem vonják vissza a tervezetet, sokkal keményebb fellépésre is számíthat a kormány.

A pécsi akcióban részt vesz a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a HVDSZ 2000, a Járadékos Bányászok Szakszervezete, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége és még sokan mások, akik bérből és fizetésből élnek, és nem túlórával akarnak tisztességes bért hazavinni a családjuknak.

Ha támogatod a küzdelmüket és arra jársz, akkor dudálj, és tudni fogják, hogy velük vagy.

Forrás: pecsistop.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ