Demonstrációra hívja az embereket a Független Egészségügyi Szakszervezet. A szombati tüntetést az ápolók, szakdolgozók továbbra is alacsony bére és a megbecsülés hiánya miatt tartják. Korábban a Mentődolgozók Szövetsége is egyetértett az utcai demonstrációval, az időpont választással azonban nem. A mentősök szervezetének tagjai magánemberként vesznek részt a Parlamenthez szervezett tüntetésen – olvasható az ATV oldalán.

A három évvel ezelőtti egészségügyi tüntetésen az akkori egészségügyi államtitkár nyíltan kimondta: önöknek mindenben igazuk van. Az ápolók, szociális gondozók, mentődolgozók fizetése most is alig több, mint a nyugati bérek harmada, legalábbis a Független Egészségügyi Szakszervezet szerint. Soós Adrianna úgy látja: a béremeléssel szinte csak az orvosok elégedettsége nőtt valamelyest. A többség elégedetlen.

Korábban a Mentődolgozók Szövetsége is egyetértett az utcai demonstrációval. Időközben azonban kihátráltak a szervezésből. Kusper Zsolt és a szervezet tagjai elmennek a tüntetésre, de csak magánemberként. A két-három évvel ezelőtti tüntetések egyik fő szervezője is fontosnak tartja a szombati demonstrációt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint két héttel a választás előtt szervezett tüntetés nehezen értelmezhető másnak, mint politikai akciónak. A szakszervezet egyébként felhívja a résztvevők figyelmét arra, hogy a tüntetés politikamentes. Nem határoz meg pártpreferenciákat, és szeretnék, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.

Forrás: atv.hu