A Kétfarkú Kutya Párt ellen-Békemenettel, az MSZP-DK-Párbeszéd nagygyűléssel, a diákok megemlékezéssel és tüntetéssel, míg a Fidesz Békemenettel és Orbán-beszéddel fog megemlékezni a 48-as forradalom évfordulójáról – írja a Mérce.

Sokak szerint a nemzeti ünnepeken nincs helye a politikának. Pedig a nemzeti ünnepeink pont a politikáról szólnak, ’56 és ’48 a politikai közöny megtöréséről, a hallgatás feloldásáról, a zsarnoksággal való szembeszállásról szól, így kevés méltóbb dolog van, mint politikával emlékezni ezekre az eseményekre.

Így tesz idén az ellenzék és a kormány is, sőt a tüntető diákok is politizálással töltik az ünnepnapot.

Nyilvánvalóan a legnagyobb tömeget megmozgató esemény a Békemenet lesz. A feltehetően az állami és az önkormányzati apparátus egy részét is igénybe vevő, végtelen erőforrásokat felhasználó mozgósítással az ellenzék nem is tud versenyezni, így számháborúba se érdemes belemenni. A Békemeneten biztos, hogy többen lesznek, mint bármelyik másik eseményen aznap.

A Békemenet 12 órakor, a Bem szobortól indul, és a Margit-hídon keresztül ér a Kossuth térre, ahol 14 órakor Orbán Viktor mond ünnepi kampánybeszédet.

A Békemenettel egy időpontban indul a Kétfarkú Kutya Párt Békemenete a Blaha Lujza térről. Biztos ez lesz a nap legszórakoztatóbb eseménye, és valószínűleg több ezren is lesznek, mert már most 2 ezer ember jelezte, hogy ott lesz, és közel tízezren érdeklődnek az esemény iránt. Egyébként fél éve már rendezett Békemenetet a Kutyapárt, az is elég jól sikerült.

Forrás: Mérce


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ