Hiába volt béremelés, a többek szerint gyalázatos munkakörülmények miatt rossz a hangulat a pécsi buszvezetők körében. Nem sikerül kitörni a túlterheltség-táppénz/felmondás-még nagyobb túlterheltség ördögi köréből. A szakszervezeti vezető szerint érthető, ha a sofőrök nem akarnak embert ölni – írja a pecsistop.hu.

 Pécsi helyi járatú buszok vezetői kerestek meg minket – megint –panaszukkal. Akik szólni mernek a körülmények miatt, arra panaszkodnak, hogy a fonódó hálózat és a vezénylés miatt túlterheltek, úgy érzik, cserbenhagyta őket a pécsi buszos cég.

Az ügyben megkerestük Hofekker Ferencet, a Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnökét, aki lapunknak elmondta: a panaszoknak bizony van alapja. Bár a tavalyi állapotokhoz képest sokat változtattak a szakszervezet kérésére, a létszámhiány nagy baj és további problémák fakadnak belőle. A szolgálatváltozásokat sokszor előző nap kapják meg az amúgy is túlterhelt sofőrök, így hiába volt béremelés, ha a feltételek meg romlanak – vélekedett a szakszervezeti vezető.

Hofekker Ferenc, a Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöke

Mint megtudtuk: a munkaügyi felügyelőség vizsgálódott a cégnél. A hatósághoz a szakszervezet fordult, és a vizsgálat alátámasztotta: számos pontban jogos volt a panaszuk, ám mindennek kézzelfogható eredménye még nincs.

- Az olykor rettenetes körülmények között leterhelten dolgozó sofőrök gyakrabban mennek táppénzre, ettől a többiekre még nagyobb teher jut, egyre többen távoznak a cégtől, így nő a létszámhiány, tovább fokozódnak a bajok, ez egy ördögi kör – így Hofekker. – Sztrájkhangulat van a sofőrök körében, hosszú évek óta dolgozó kollégák mennek el, de az állami pénzen kitanított sofőrök közül is döntenek úgy, hogy inkább bele sem vágnak egy pécsi karrierbe, inkább nem fejezik be a képzést.

Mint megtudtuk: a soványka létszám miatt több ezer napnyi szabadsága maradt benn 2016-ban a mintegy 340 sofőrnek, és ha nem lesz gyökeres változás, macerás lesz idén úrrá lenni ezen.

Hozzánk forduló sofőröktől tudjuk azt is: míg korábban mindenkinek nagyjából állandó busza volt, a vezénylés során ez a rend kényszerűen és gyakran felborul. Ez pedig az egyébként is feszült sofőrök között félreértések és afférok melegágya.

A szakszervezeti vezető elmondta, hogy lenne megoldás a problémák kezelésére, de ezt a tulajdonosnak kellene kezdeményezni addig, amíg nem történik valami visszavonhatatlan tragikus esemény. A megoldást az FDSZ-nél abban látják, hogy csökkenteni kellene a teljesítményt - kevesebb járatot kell megrendelni - ahhoz, hogy a város munkavállalói ne legyenek túlterhelve, törvényesen legyenek foglalkoztatva.

- Egy túlterhelt gépkocsivezető potenciális melegágya a baleseteknek, amit nem vállalhat fel senki, így város és a sofőrök sem – így Hofekker. - A csökkentett teljesítmény nem "arcvesztés" a város részéről, hanem nagyon logikus, szakmai lépés lenne. A gépkocsivezetőa fáradtság ellen köteles betartani a KRESZ előírásait, ha elfárad vezetés közben, akkor megáll és pihen. Ha ezt nem teszi meg és balesetet okoz, akkor bűncselekményt követ el. Tehát ne lepődjön meg senki, ha naponta többen félreállnak a forróságban, mert nem képesek pihenés nélkül folytatni a munkát. A sztrájkhangulat egyik fő oka a cégnél, hogy a dolgozók félnek attól, hogy rosszul lesznek menet közben - nem akarnak embert ölni. Szerintem ez érthető, csak az a baj, hogy azok nem foglalkoznak érdemben a kérdéssel, akiknek ez lenne a felelősségük és van ráhatásuk a változtatásra.

Forrás: pecsistop.hu