A tagdíjakból fizetett luxushotel, extra méretű franciaágy, parfümvásárlás és sok egyéb után a vasutas-szakszervezet felháborítónak tartaná, ha volt elnökük, Gaskó István gyanúsítás nélkül megúszná a két éve tartó nyomozást – olvasható a Magyar Hírlapban.

 A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetség a múlt szombaton közleményt juttatott el az MTI-nek, amelyben tudatta: taggyűlése újraválasztotta Gaskó Istvánt a szervezet élére. A távirati iroda a hírt azzal a címmel jelentette meg, hogy „Újraválasztották Gaskó Istvánt a VDSZSZ élére”, s ez az információ aztán végigsöpört a sajtón, a Magyar Nemzet például úgy tálalta, „Töretlen a bizalom” Gaskóval szemben.

Ezzel szemben pusztán annyi történt, hogy a VDSZSZ Szövetség – amely azóta csupán néhány száz főt számlál, hogy 2015-ben kizárta a korábban tagságának kilencvennégy százalékát adó VDSZSZ Szolidaritást – megerősítette pozíciójában első emberét.

Emlékezetes, a VDSZSZ Szolidaritás nevű vasutas-szakszervezet 2015 nyarán vált meg Gaskótól olyan ügyek miatt, amelyekben azóta is tart a nyomozás, s a kipattant botrány vezetett azután ahhoz, hogy a Liga elnöki székét is elvesztette. Ezekután már csak a VDSZSZ Szövetség maradt meg neki, amelyhez ragaszkodik. Bárány Balázs Péter, a VDSZSZ Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke szerint Gaskónak elsősorban a Rákóczi úti ingatlan miatt fontos még a Szövetség. Erről az ingatlanügyről az idén márciusban írtunk. Akkoriban beszámoltunk arról, hogy a VDSZSZ Szolidaritás elnöke, Halasi Zoltán feljelentést tett, miután tudomására jutott, hogy a VDSZSZ Szövetség egy fővárosi ingatlanának eladására készül. Ezt pedig a Szolidaritás úgy értékelte, hogy az „érdekvédelmi tevékenységet egyáltalán nem végző” Szövetség a még meglévő, százötvenmillió forintra becsült vagyon felélésére készül, kihasználva a helyzetet, hogy a Szolidaritás – amely pert folytat ellene, mert álláspontja szerint a Szövetségből való kizárása jogszerűtlen volt, s ezt első fokon már a bíróság is megerősítette – jelenleg nem tud kontrollt gyakorolni Gaskóék tevékenysége fölött.

Bárány Balázs, a VDSZSZ Szolidaritás alelnöke

Bárány Balázs Péter emellett arról is beszélt, értetlenül állnak az előtt, hogy a Szövetség a Gaskóval kapcsolatos ügyekben két éve tartó nyomozásról közölte, tudomásuk szerint november 6-ával gyanúsított nélkül zárul majd le az eljárás. „Sejtelmünk sincs, hogy honnan származik az erre vonatkozó információjuk. Már az is furcsa volt, hogy sértettként nem értesítettek minket a tanúmeghallgatásokról, de ha valóban gyanúsítás nélkül zárulna a nyomozás, az lényegében azt jelentené, hogy itt bármit meg lehet tenni következmények nélkül” – nyilatkozta lapunknak a VDSZSZ Szolidaritás alelnöke.

 Forrás: Magyar Hírlap

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.