Munkaerő hiányában elmaradoztak az időszakos kaszálások a város több pontján, ezért az önkormányzat a helybéliek segítségét kéri a fűnyíráshoz. Az idei évben ugyanis kevesebb vállalkozóval sikerült leszerződniük, a közmunkaprogramban dolgozók száma pedig az utóbbi időben több mint a felére csökkent – az érintettek közül sokan az elsődleges munkaerőpiacon tudtak elhelyezkedni – olvasható a bama.hu-n.

Szájhagyomány útján már több vállalkozó értesült a lehetőségről és jelentkeztek is a munkára, a város méreteihez viszonyítva azonban a számuk még mindig nem elégséges. Mint azt Polics József, Komló polgármestere kiemelte, az elmúlt években is különösen ügyelt az önkormányzat a közterületek rendben tartására – ebből az elvárásból a jövőben se szeretnének engedni. A végtelennek tűnő fűtengert azonban jelenleg csak egy maréknyi ember nyírja, és tartja rendben a füves területeket az egész városban.

Az önkormányzat ezért a lakosság segítségét kéri: aki tud (szeret) füvet nyírni, annak jelentkezését várják a komlói városgondnokságon. Többféle megoldás is szóba jöhet: a munkavégzés lehet egyszeri, többszöri vagy akár az egész szezonra szóló feladat.

A fűnyírásért természetesen fizet a város, mindenkivel egyedi megállapodásokat kötnek, adott esetben a szükséges gépeket, eszközöket is biztosítják.

Miután a munkavégzés az emberek, az autók, és a házak között folyik, a feladatot elvállalóknak felelősséget kell vállalniuk az érintett területért, az esetleges károkozásért. További információ a fizetéssel, felszereléssel kapcsolatban a városgondnokságtól kérhető.

Forrás: bama.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!