A gyorsétterem láncok álláshirdetéseikben sokszor nem árulják el, pontosan milyen bérezést ajánlanak a munkavállalóknak. Persze itt-ott kiszivárgott adatokból és hirdetésfoszlányokból el lehet csípni egy-egy árulkodó információt. A meki után most a Burger King is kirakta, hogy pontosan milyen módon alakul a havi bértábla, munkaórákkal, esti pótlékkal és kedvezményekkel mindenestül – tudta meg a Pénzcentrum.

A nagy versenytárs után a Burger King is lépett, azaz nem titkolják tovább, hogy mennyi bért fizetnének egy jövendőbeli dolgozónak. Olyannyira nem, hogy az egyik budapesti éttermük pultjára, csalogatásként ki is rakták a teljes bértáblát.

A jövedelmi táblán jól látszik, hogy milyen módon alakul az étteremnél a kezdő valamint a 3 hónap utáni bérezés. A cég 8, 6 illetve 4 órás munkaviszonyra is ajánl lehetőséget, sőt ha valaki a munkaideje minimum 35 százalékát délután hat után dolgozza le, akkor 13 százalékkal nagyobb bérre számíthat.

Egy kezdő dolgozónak, 8 órában az alap juttatása így 124 000 forint, ami 142 300 forintra tornázható, ha a munkaideje minimum 35 százalékát 18:00 után dolgozza le. 6 órás munkaviszonyban ez 95 500 és 109 200 forintra, 4 órásban pedig 66 200 és 75 300 forintra jön ki havonta egy kezdőnek.

3 hónap után azonban akár már 10 ezer forinttal is többet lehet keresni, mint kezdőként. Ehhez persze 8 órában és minimum 35 százalékban este kell sütni a húst vagy éppen kasszázni. Az étterem az alapjuttatáson felül tehát 45 százalékos műszakpótlékot ajánl 18 óra után. Valamint adnak még

  • 20 százalékos kedvezményt minden gyorséttermükben,
  • napi étkezési lehetőséget és 50 százalékos kedvezményt munkaidőben,
  • több mint 7 féle bónusz és jutalom kifizetését és tréningeket, valamint fejlődési lehetőséget

Mit jelent ez a mekivel szemben?

Érdemes lehet a nagy versenytárssal szemben összevetni, hogyan is alakulnak a Burger King fizetései. Nemrég ugyanis a McDonalds is kirakatba rakta juttatásait. Az egy hónappal ezelőtti kiírás szerint a nettó bér 8 órában garantált 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint volt az étteremben.

 

A két burgeróriás 8 órás alapbére között az eltérés így most 4 ezer forint a Burger King javára. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy mind a McDonalds mind pedig a Burger King franchise rendszerben működik, így a különböző étteremek bérei között lehetnek eltérések.

Forrás: Pénzcentrum