Kétmilliárd forintot vont el a vidéki nagyvárosok tömegközlekedésre szánt pénzéből a kormány. Hogyan gazdálkodhatók így ki például a béremelések, erről is beszélt Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a Szeged Televízió Téma című műsorában.

Naszályi Gábor szerint az elmúlt év nagyon nehéz volt az önkormányzatok számára. Kiemelte, a dolgozók bérfejlesztésére semmi pénz nem jutott a közlekedési vállalatoknál. Ez egyrészt a járványhelyzetnek, másrészt pedig a kormányzati elvonásoknak köszönhető. 

Az elnök szerint Szegeden még nehezebb helyzetben van az SZKT, mivel az ingyenes parkolás bevezetése miatt jelentős bevételektől esett el, ennek ellenére mégsem bocsátotta el egyetlen dolgozóját sem a cég.

A közlekedési cégeknél olyan alacsonyak a bérek, hogy folyamatos az elvándorlás. Lassan kialakul az a helyzet, hogy a szegedi villamosvezető feleannyit keres majd, mint a fővárosi. Ezt a különbséget semmi nem indokolja, azonban ez nem a szegedi cégvezetés hibája.

Naszályi Gábor szerint a kormánynak kellene lépni közösségi közlekedésben kialakult lassan tarthatatlan helyzet megoldása érdekében.

Forrás: tv.szeged.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!