A tervezett pedagógus béremeléssel teljesen azonos nagyságú fizetésnövelés Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg – írja az mfor.hu.

A miniszterelnök fontosnak tartotta, hogy a katonák béremeléséről szinte „személyesen”, a Facebook-oldalán számoljon be. A bejelentés azt jelenti, hogy jövőre havonta körülbelül 20 ezer forinttal vihetnek többet haza a honvédek. Az emelés mértéke pontosan megegyezik azzal, amit a pedagógusoknak szánnak, és amit egységesen elutasítanak a tanárok és tanítók érdekvédelmi szervezetei.

Nincs Információ arról, hogy történt-e egyeztetés a Honvédszakszervezettel és, hogy elfogadják-e a 10 százalékot, vagy keveslik, mint a pedagógusok.

Jelenleg egy altiszt átlagosan nettó 226 ezer forint körüli bért vihet haza, míg egy tiszt 274 ezer forintot. A legénységi állományú katonák nettó bére 169 ezer és 204 ezer között mozog. Ezenkívül számos juttatás illeti még a katonákat. Minden hivatásos és szerződéses egyenruhás kap még havonta 12 ezer forint SZÉP-kártya hozzájárulást, a legénységi katonáknak ingyenes laktanyai elhelyezést tudnak biztosítani, az altisztek és tisztek pedig jogosultak albérleti támogatásra. Ezenkívül utazási költségtérítés is megilleti a katonákat.

Minden szerződéses szolgálatra jelentkező katonának a szerződéskötés után 100 ezer forintos szerződéskötési díjat folyósítanak.

A katonák és a honvédelmi alkalmazottak részére – összhangban a kormány családügyi politikájával – családalapítási, iskolakezdési és lakhatási, valamint nyugdíj-előtakarékossági hozzájárulást adnak.

Forrás: mfor.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!