A pedagógusok kötelező oltása miatt több intézményben leállhat az oktatás, és csak felügyeletet tudnak majd ellátni - figyelmeztetett a Pedagógusok Szakszervezete a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában. Gosztonyi Gábor alelnök szerint nagyon nagy a szórás, van olyan iskola, ahol majdnem 100 százalékos a pedagógusok oltottsága, de több intézmény is akad, ahol a szünet után nem tudják megoldani az oktatást.

"Rengeteg olyan intézmény van, ahol nagyon sokan a fenyegetések ellenére nem hajlandók vállalni az oltást, így nagyon sok helyen lehetnek ellátási problémák, és itt most megint nem csak pedagógusokról beszélek, hanem például egész egyszerűen adminisztratív problémák merülhetnek föl" - mondta Gosztonyi Gábor. Hozzátette: van olyan iskola, ahol a három iskolatitkár közül egyik sem hajlandó beoltatni magát, ott az ügyintézés el fog akadni, de olyan iskola is akad, ahol a két igazgatóhelyettes oltatlan, tehát a működés is veszélybe kerül.

 Gosztonyi Gábor szavai szerint lesznek olyan intézmények, amelyek január 3-án úgy tudnak maximum kinyitni, hogy gyakorlatilag csak gyerekmegőrzést fognak ellátni. A szakmai feladatokat csak nagyon-nagyon nehezen fogják tudni ellátni - magyarázta.

Gosztonyi Gábor beszélt arról is, hogy az intézmények megtagadták az adatszolgáltatást arra vonatkozóan, hogy az előző tanév második felében hány tanár halt meg covidban. Korábban még kapott adatot a szakszervezet, amely szerint fél év alatt több mint 100 tanár vesztette életét, most ugyanazokra a kérdésekre nem kaptak választ - mondta az alelnök. "A mostani új adatigénylésünk 2021. január 1-től 2021. június 30-ig szólt, azt tudjuk, hogy ugye a harmadik hullám 2021-től azért megint csak nem kevés problémát okozott, tehát valószínűsíthető, hogy itt olyan adatokat kellene nyilvánosságra hozniuk, amivel már nem magyarázható a járványkezelési intézkedések többsége" - tette hozzá.

 

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

 

Forrás: ATV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!