A munkaadók képviselete bizonyos munkahelyeken elfogadhatónak tartja a kötelező oltást, a fővárosi önkormányzat a saját cégeinél felméri az oltottsági adatokat, hogy döntsön a kötelezővé tételről, a pedagógusok pedig arra panaszkodnak, hogy már most is kevés a tanár, ha a néhány nem oltott kiesik, már az komoly gondot okozhat. A HVG cikke.

A tanárok között csak kevesen nem kérik az oltást, de mivel eleve kevesen vannak a pályán, problémát okozhat, ha ők nem dolgozhatnak – válaszolta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt RTL Híradó kérdésére, miután Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette, hogy a cégek kötelezővé tehetik az oltást.

A fővárosi önkormányzat hamarosan felméri, hogy hányan nem oltatták be magukat a főváros cégeinél, ez alapján döntenek majd arról, hogy hol lesz kötelező az oltás – derül ki az RTL összeállításából

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége pedig úgy reagált: vannak munkahelyek, ahol a munkavállalók és a munkaadók érdeke is az, hogy kötelező legyen az oltás.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!