A magyar munkavállalók annak ellenére boldognak vallják magukat, hogy évente átlagosan kilenc munkahét túlórát nyomnak le. Mindenesetre érdekes.

A magyar munkavállalók 82 százaléka szereti a munkáját és a munkahelyét, csaknem háromnegyed részük egyetért azzalhogy a munka és a magánélet közötti egyensúly megfelelő – derül ki az Epson felméréséből. Mindez annak ellenére van így, hogy több mint kétharmaduknak hetente átlagosan 7 túlórája van, aminek 41 százalékát ki sem fizetik.

A munkavállalók csaknem fele beismeri, hogy „a munkaórák mennyisége nem elegendő a szükséges feladatok elvégzéséhez", és 43 százalékuk mutat rá, hogy a munkával járó egyéb kötelezettségeknek való megfelelés, például részvétel a megbeszéléseken, jelentések készítése, az adminisztráció, a tényleges munkavégzés útjában áll.

E mellett a kutatások arra is rávilágítanak, hogy az alkalmazottak a legjobb teljesítményre a túlórák ideje alatt képesek, ekkor olvassák el az olvasatlan e-mailjeiket, nézik át befejezett vagy majdani feladataikat, és mélyednek bele a szakcikkekbe készségeik fejlesztése érdekében.

Forrás: HVG